Novi izdelki

Createx Transparent Brite Blue 60ml
  • Createx Transparent Brite Blue 60ml

Createx Transparent Brite Blue 60ml

8,20 €
Z DDV

Barve na vodni osnovi primerne za barvanje tekstila, usnja, kovine, lesa, keramike, platna, plastike, sten, nohtov,... Nanašajo se z airbrushi ali čopiči.

5106-60
Količina

Navodila za barvanje s Classic airbrush barvami:

 

Načeloma so CREATEX© Classic airbrush barve povsem pripravljene za airbrush tehniko in jih ni potrebno dodatno mešati z mediji. Vendar je veliko dejavnikov, kot so kvaliteta airbrusha, kompresorja, ne optimalen pritisk, vlažnost…, ki lahko vplivajo na rezultat vaših stvaritev. Za optimalno delo vam predlagamo eksperimentiranje dokler ne dosežete želenih rezultatov. Različni mediji vam pomagajo doseči maksimalni uspeh.


Za povečanje obstojnosti barv ne redčite z vodo ampak raje z Illustration base, Wicked reducerjem ali 4011 AutoAir Flash reducerjem.

Barve na tekstilu so obstojnejše, če pred pranjem oblačilo obrnete navzven in barv ne mešate z vodo in pred poslikavo nanesete sloj Transparent base-a. Pri trdih in gladkih površinah, kjer barva težko ustvari vez s podlago, predhodno testirajte oprijem barve na podlago. Obstojnost povečamo tudi tako, da preko poslikave na koncu nanesemo Mat top coat oz. Gloss top coat.

 

Ko se vam zaradi pogojev v prostoru pri slikanju detajlov začne barva sušiti na koncu šobe uporabite upočasnjevalec sušenja ali Retarder. Če opazite, da se v barvi pojavljajo kapljice vlage, poskrbite, da se te znebite z namestitvijo pripravne enote za zrak oziroma kakšnim drugačnim pripomočkom s kondenzatorjem vlage.


Če se vam je barva, zaradi odprte posode oziroma predolge izpostavljenosti zraku, posušila, jo precedite skozi gazo in jo malo razredčite z vodo, ter ji dodajte Airbrush Restorer.

 

 

Barvanje na različnih podlagah :

 

TEKSTIL
Predhodno tekstil operite in dobro posušite. Barve pri pripravi ne mešajte z vodo ampak uporabite ilustration base. Barvo nanašajte v tankih slojih in pazite, da se ta ne nabira na površini. Ponavljajte več rahlih nanosov. Po vsakem nanosu naj se barva dobro posuši. Pred poslikavo tekstila priporočamo nanos transparent base-a, pri temnih barvah tekstila pa je obvezen. Na koncu lahko za večjo obstojnost nanesete gloss ali mat top coat. Za obstojnost barve s krpo prekrijte poslikavo in likajte dve minuti s temperaturo 150°C. Pazite, da likalnik ves čas premikate po podlagi. Obvezno je potrebno na parnih likalnikih izklopiti paro!

USNJE
Usnje dobro obrišite z alkoholom. Barve pri pripravi ne mešajte z vodo ampak uporabite medije. Za lepši nanos na podlago nanesite tanek začetni nanos bele prekrivne barve. Barvo nanašajte v tankih slojih in pazite, da se po vsakem nanosu barva dobro posuši.
Za obstojnost barve s krpo prekrijte poslikavo in likajte 30 sekund s temperaturo 100 °C. Priporočljivo je, da na koncu preko poslikave nanesete Mat ali Gloss top coat, za še večjo obstojnost. Pazite, da likalnik ves čas premikate po podlagi. Obvezno je potrebno na parnih likalnikih izklopiti paro!

PAPIR IN PLATNO
Barvo nanašajte v tankih slojih in pazite, da se ta ne nabira na površini.
Če barvo nanašate na visoko vpojno platno, jo predhodno razredčite z 25% destilirane vode. Ko se barva posuši je obstojna.

LES
Površino na rahlo pobrusite in jo nato dobro obrišite z razmaščevalcem. Barvo nanašajte v tankih slojih. Predno nanesete Mat ali Gloss top coat pustite barvo, da se 24 ur suši.

KERAMIKA IN LONČEVINA
Barvo nanašajte v tankih slojih in pazite, da se ta ne nabira na površini. Keramiko dajte v peč in pazite, da  temperatura ne preseže 150 °C. Po 24 urah so barve obstojne.

KOVINA IN STEKLO
Podlago dobro obrišite z alkoholom. Za lepši nanos na podlago nanesite tanek začetni sloj bele prekrivne barve. Po nanosu vsake barve počakajte, da se dobro posuši in jo nato segrejte z vročim fenom. Za obstojnost barve čez suho poslikavo nanesite Mat ali Gloss top coat.


5106-60

Določene reference

Prenesi

Createx Application Guide

Createx navodila za uporabo v angleškem jeziku

Prenesi (259.64k)

Createx Airbrush Colors Flyer

Originalni Createx flyer za airbrush barve

Prenesi (470.32k)